Gyula
8 °C
21 °C

A fővárosi kormányhivatal továbbra is vizsgálja a Pesti úti idősotthont

2020.04.12. 17:43

A vizsgálat még nem zárult le a Pesti úti Idősek Otthonában - címmel adott ki közleményt Budapest Főváros Kormányhivatala.

Ahogy azt szombaton megírtuk, az országos tisztifőorvos utasítására ellenőrzést tartott a Budapesti Kormányhivatal járványügyi hatósága a Pesti úti idősotthonban ahol a legfrissebb adatok szerint 198 igazolt koronavírus-fertőzött és 8 halott van. A járványügyi szakemberek szombaton azzal a céllal érkeztek az intézménybe, hogy ellenőrizzék, hogy a fenntartó fővárosi önkormányzat elkezdte-e végrehajtani azokat az intézkedéseket, amelyekre az országos tisztifőorvos kötelezte az önkormányzatot azután, hogy csütörtökön személyesen is bejárta az intézményt.

Vasárnap reggel pedig arról számoltunk be, hogy az ellenőrzés során nem találtak jogsértést, ez derül ki a vizsgálat jegyzőkönyvéből, amit a főpolgármesteri hivatal töltött fel vasárnap délelőtt a honlapjára. 

Vasárnap délután pedig közleményt adott ki Budapest Főváros Kormányhivatala, amiben leírják, hogy ellenőrzést tartottak a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában lévő Pesti úti Idős Otthonban, annak jegyzőkönyvben foglalt eredményéről nem tesznek említést. Hozzáteszik viszont, hogy nincs vége még a vizsgálatnak.

"A kormányhivatal szakemberei vizsgálják a korábbi időszakot is, arra vonatkozóan, hogy az intézmény a járvány megjelenését követően betartott-e minden kötelező járványügyi előírást az idős ellátottak védelmében. Mindent megtettek-e a fertőzések terjedésének megakadályozása érdekében, volt-e folyamatos orvosi ellátás és személyzet, betartotta-e az elkülönítésre vonatkozó szabályokat, illetve volt e megfelelő tájékoztatás és védőfelszerelés a fővárosi idősotthonban"

- írják, és hozzáteszik, hogy "az ellenőrzés és a vizsgálat eredményét az országos tisztifőorvos értékeli".