Húsvét után köpönyeg

2020.04.12. 08:52

A vasárnap még napos, gomolyfelhős időjárással telik, 20 és 25 fok közötti átlaghőmérséklettel, egy-egy zápor besodródhat az északi és keleti tájakra. Késő estére 10 és 16 fok közé hűl le a levegő, éjszaka pedig 7 és 12 fok közé hűl le a levegő. 

Hétfőn viszont már viharos széllel tör be a hidegfront, keddre pedig országszerte jócskán visszaesik a hőmérséklet, írja az Időkép.hu. Ezzel együtt záporok, helyenként zivatarok alakulhatnak ki.

A csapadék nagy része éjjel és a reggeli órákban várható, kedd délelőtt még főként az ország déli, délkeleti felén eshet, máshol már csak kisebb eső, záporok alakulnak ki, délután egyre kevesebb helyen, estére pedig mindenhol megszűnik a csapadék. Eközben a felhőzet észak felől szakadozik, délután már több helyen kisüt a nap. Az északnyugati szél szinte mindenhol erős lesz, a Dunántúlon többfelé viharossá fokozódik. Észak felől hideg levegő árasztja el a Kárpát-medencét, 10-15 fokkal esik vissza a hőmérséklet.

Kedden a maximumok csak 7-13 fok körül alakulnak, szerda hajnalra visszatérnek a fagyok.

A következő napok hajnalai csípősek lesznek, viszont egyre kevesebb helyen, főként a fagyzugos, szélcsendes helyeken mehet még fagypont alá a hőmérséklet.

Szerdától aztán visszatér a napos idő, a levegő pedig gyorsan visszamelegszik, a pénteki csúcshőmérséklet újra 20-25 fok körül várható.