Boris Johnson: Az életemet köszönhetem a kórház dolgozóinak

2020.04.12. 08:14

Nem tudom eléggé megköszönni. Az életemmel tartozom nekik

- mondta Boris Johnson a St. Thomas kórház dolgozóiról, ahol a brit miniszterelnököt koronavírusra kezelik, pár napig intenzíven is volt, írja a BBC.

Johnsont tíz nap betegség után múlt vasárnap köhögéssel és lázzal vitték be a St. Thomas kórházba, állapota ezután romlott, és intenzív osztályra került, ahonnan  csütörtök este  tették át egy hagyományos kórterembe. 

A miniszterelnök szóvivője  korábban azt mondta , Johnson már rövidebb sétákat tesz a kórházban, és határozottan jobban van. A hivatalos közlemény szerint még csak az elején jár a felépülésének, de az orvosai szerint állapota egyértelműen javul. 

Boris Johson videójának képe, amikor bejelentette Twitteren, hogy koronavírussal fertőzött Londonban 2020. április 3-án
Boris Johson videójának képe, amikor bejelentette Twitteren, hogy koronavírussal fertőzött Londonban 2020. április 3-án
Fotó: Twitter/borisjohnson / Reuters

A hozzá közelállók szerint nagyon jó a hangulata, filmeket néz a kórházban, sudokuzik és újságot olvas. Egy másik közeli hírforrás pedig azt mondja, hogy jelenleg a kedvenc időtöltése, hogy a várandós barátnőjétől, Carrie Symondstól  kapott leveleket és születendő gyermekükről készült felvételeket nézegesse. Symondson egyébként szintén jelentkeztek a koronavírus tünetei, de a BBC szerint nem tesztelték

A belügyminiszter azt mondta, az elkövetkező hetek a felépülésről fognak szólni, addig Johnson nem tér vissza a munkába. Addig is  Dominic Raab külügyminiszter helyettesíti őt a brit kormányban. 

Nagy-Britanniában vasárnap a 10 ezer halottat is elérheti a mérleg, csak szombaton 914 új áldozata lett a vírusnak, pénteken pedig 980.