Újabb 1,4 millió kínai maszk érkezett Magyarországra

2020.04.12. 13:36

Újabb repülőgép érkezett vasárnap reggel a kínai Sencsenből, a fedélzeten 1 millió 365 ezer maszkkal – írja az MTI Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-bejegyzése alapján.

Szijjártó azt is hozzátette, hogy hat további repülőgép már a felszállási engedélyt várja Pekingben és Sanghajban, hogy "hajnalban sok-sok tonna rakománnyal landoljanak Budapesten".

A miniszter a bejegyzésben hangsúlyozta, az orvosok, ápolók, rendőrök és katonák ellátását folyamatosan biztosítani kell, még az ünnepek alatt is. Ezért az ő eszközellátásukért felelős Kína-Magyarország légihíd sem szünetelhet – tette hozzá.

Magyarországon legutóbb szerdán landolt szállítmány Kínából, akkor Ötmillió maszk, száznegyven lélegeztetőgép és harmincezernél is több izolációs köpeny érkezett, de már márciusban is jött több mint 3 millió maszk és 100 ezer teszt.

Ahogy arról korábban írtunk, több ország elégedetlenségét fejezte ki a Kínából érkező védőfelszerelések és vírustesztek alacsony minősége miatt. A nagy kínai maszkbizniszről ebben a cikkben írtunk részletesebben.