Több ezer méter kábelt loptak

2020.04.13. 09:37

Hat megyében követett el lopásokat a gyanú szerint az a három férfi, akiknek az ügyét a Békés megyei rendőrség továbbította az ügyészségre.

- írta hétfőn a police.hu.

A trió 2019 januárja és májusa között országszerte loptak kábeleket. Sokszor egy-egy utcaszakasz szerelőaknájába másztak le, majd a bekötési pontoknál elvágták és kihúzták az ott futó rézkábelt. De Debrecenben egy elosztószekrényből próbáltak meg lopni, de nem sikerült nekik, azonban a rongálással így is több ezer forint kárt okoztak a szolgáltatónak.

A kábeltolvajok az ellopott kábeleket egy szentmártonkátai férfinak adták tovább, aki átvette és értékesítette a szigetelés alól kinyert fémet.

A kábeltolvajokat 2019. május 22-én fogták el a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászkiséren.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a három férfit lopás bűntett és lopás bűntett kísérlet, míg a szentmártonkátai férfit orgazdaság bűntett elkövetésével gyanúsítja. A nyomozás lezárultával az ügy iratait a rendőrség a múlt héten a megyei ügyészségnek továbbította, hogy az vádat emelhessen.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás