A dabasi idősotthonban is találtak koronavírusos lakót

2020.04.15. 16:42

Megerősítette az ATV-nek a dabasi Zárdakert Idősek Otthonának vezetője, hogy egyik lakójuknál koronavírus-fertőzést mutattak ki.

A Zárdakert Idősek Otthonában egy fekvőbeteg ellátó gyógyintézetből visszaérkezett lakó esetében felmerült a koronavírus gyanúja. A kezdetekben tünetmenetes lakót az érvényben lévő protokollok alapján az intézmény munkatársai mindvégig védőruhában, elkülönítve szigorú izoláció mellett látták el, majd a pontos diagnózis és a szakszerű egészségügyi ellátás érdekében intézkedtek kórházba kerüléséről. Kórházba kerülést követően a koronavírus teszt pozitív eredményt mutatott

- írta Kocsis Edina, a Katolikus Szeretetszolgálat Zárdakert Idősek Otthona intézményvezetője.

Először a Pesti úti idősek otthonában bukkantak koronavírusos fertőzöttre; Müller Cecília országos tisztifőorvos tájékoztatása alapján már 204 regisztrált fertőzöttet azonosítottak, és 10-en meghaltak. A felelősség kérdésében a kormány és a főváros között komoly politikai vita robbant ki, egyébként az idősotthonban  nem találtak szabálytalanságot. Azóta egy zuglói, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség által üzemeltetett otthonban, egy dunakeszi , illetve egy borsodnádasdi  intézményben is megjelent a koronavírus.