Pongrác
11 °C
27 °C

21 kocsit tört fel egy pár, a TEK és a rendőrség közös akcióban fogta el őket

2020.04.16. 13:36

Egy pápai pár 2019. november 13. és 2020. január 29. között összesen 21 autót tört fel Veszprém, Vas és Győr-Moson-Sopron megyében.

A férfi választotta ki a gépkocsikat, majd betörte az ablakukat és ellopta a benne lévő értékeket, míg az élettársa egy autóban várva segítette őt

- írja a rendőrség. A feltört járművek nagy része településen belül, utcán parkolt, de volt olyan is, amit a tulajdonosa egy erdős terület mellett állított és zárt le. Az elkövetők a gépkocsikból többek között pénztárcát, készpénzt, mobiltelefont, táskát, hátizsákot loptak el, egy autóból viszont semmit, mert abban nem találtak értéket.

A pár a készpénzt felélte, az értékesebb műszaki cikkeket értékesítette, a többi lopott tárgyat pedig elégette. Az elvett értékekkel közel négymillió forint, a rongálással pedig közel egymillió forint kárt okoztak a sértetteknek.

A 39 éves férfit és a 40 éves nőt a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ munkatársai fogták el összehangolt közös akcióban 2020. április 15-én hajnalban. A párt előállították, majd őrizetbe vették és gyanúsítottként kihallgatták őket. A nyomozók előterjesztést tettek a 39 éves férfi letartóztatásának indítványozására.

A két elkövető ellen többrendbeli lopás bűntett és vétség, továbbá lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás a Pápai Rendőrkapitányságon.