Mozgásképtelenre vertek egy férfit, majd hagyták majdnem kihűlni

2020.04.17. 10:12

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a két férfival és nővel szemben, akik egy Csongrád megyei falu kocsmájában megvertek egy férfit, majd hagyták majdnem kihűlni még 2018 januárjában, írja az ügyészség.

A vádirat szerint a nő pultosként dolgozott a vendéglőben, ahová 11 órakor tért be a sértett, mivel a vendéglő udvarán tűzifát kellett aprítania, és a mellékhelyiséget takarítania. A férfi a vendéglőben fröccsözött, óránként 2-3 dl bort ivott meg. Délután 4 óra körül ért a kocsmába egy helybeli férfi, aki szintén italozni kezdett. A pultos nő szóvá tette, hogy a sértett nem vágta fel a tűzifát, nem takarított fel, a vendégek beszélgetésébe is beleszólt és felszólította őt, hogy menjen haza.

A leszidott férfi kiment dohányozni a kocsma elé, kiment vele beszélgetőtársa is, ám amikor vissza akart jönni, a másik férfi szólt neki, hogy induljon haza. Ő ennek ellenére visszament a kocsmába, ahol a helyi férfi felpofozta, földre lökte, majd többször nagy erőből combon és csípőn rúgta. 

A földön fekvő férfi bal combcsontján darabos combnyaktörést, további töréseket, illetőleg combizomszakadást szenvedett el. A sérülések miatt mozgásképtelen állapotba került, csak a pult előtt feküdt hosszú ideig.

Ekkor érkezett a vendéglőbe a sértettet bántalmazó férfi rokona, de sem ő, sem a pultos nem hívott mentőt a földön fekvő sérültnek – aki ezt kérlelte -, hanem a pultos felszólítására a két férfi kihúzta sértettet a vendéglő udvarára. Ott leültették egy padra és visszamentek italozni.

Mivel a férfinek erős fájdalmai voltak és ülni sem tudott, lefeküdt a földre, ahol fagypont közeli volt a hőmérséklet.

Közel egy óra múlva a két férfi és a pultos nő megnézték a férfit. A nő mondta, hogy vigyék ki a sértettet az udvaron kívüli részre, ne zavarja az udvaron levő mellékhelyiséget használó vendégeket.

A két férfi kihúzta a megvert férfit a vendéglő zárt kerítésén túli nádas melletti füves területre, majd ott magára hagyták, visszamentek a vendéglőbe és néhány kör elfogyasztása után hazamentek.

A terület, ahol hagyták a férfit egy elhagyatott terület. A férfi teljesen mozgásképtelen volt, sem felülni, de arrébb kúszni sem volt képes, jelezni sem tudott senkinek.

A vékony ruhában fekvő férfi csak azért nem hűlt ki ezen a januári estén, mert az egyik vendég arra ment vizelni, a nádas mellé, és meglátta. Mentőt hívott, és a mentő sürgősségi műtét miatt Szegedre szállította.

A férfi sérülései 8 napon túl, mintegy 8 hét alatt gyógyultak, maradandó fogyatékossággal.

"A főügyészség a két férfit emberölés bűntettének kísérletével vádolja, míg a pultos nőt segítségnyújtás elmulasztásának vétségével, mivel neki arról nem volt tudomása, hogy kérésének megfelelően a sértettet egy olyan helyre húzzák ki, ahol magatehetetlensége okán kihűlhet. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni" - írja az ügyészség.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport