Jó ötlet pont a járvány csúcsára tenni az érettségit?

2020.04.19. 18:20 Módosítva: 2020.04.19. 18:54

Orbán Viktor szakértői véleményekre hivatkozva vasárnap azt mondta, hogy a járvány tetőzése május 3-ra várható, „ilyen körülmények között a május 4-én kezdődő írásbeli érettségit megtartani nem lehet, mert ez súlyosan veszélyezteti mind az érettségiző diákokat és tanáraikat, mind az érettségiző fiatalok hozzátartozóit” – áll az MSZP „ Halasszák el az érettségit!” című közleményében.

Mint írják, mostanáig nem lehetett tudni egyértelműen, mikor tetőzhet a koronavírus-járvány Magyarországon, ezért az MSZP korábban is azt javasolta, hogy a járványhelyzettől függően a kormánynak legyen B terve is az érettségi lebonyolítására, szerintük most ezt kellene életbe léptetni, ha lenne.

Gyurcsány is beszállt, a DK elnöke Facebookon arról posztol, hogy hullanak a tanárok, diákok és még őrületbe kergetik a szülőket is. „Minden eszközzel érveljünk, kiabáljunk, ezt már ne! Ne mi építsünk járványgócokat, ne veszélyeztessük gyerekeinket, tanárainkat! Ébresztő! Ne bolonduljatok meg!” – írja.

A miniszterelnök az ajkai kórházban, illetve az erről szóló Facebook-videójában beszélt a május 3-i csúcsról.

Harminckilencedik nap. Reméld a legjobbat, de készülj fel a legrosszabbra. Ajka készen áll // Day thirty-nine. Hope for the best, but prepare for the worst. Ajka is ready!

Közzétette: Orbán Viktor – 2020. április 19., vasárnap