Ivett, Frida
7 °C
16 °C

Több mint 37 ezer gyerek eshet ki a digitális távoktatásból

2020.04.21. 08:24

Közel 37, 5 ezer diák nem rendelkezik a szükséges eszközökkel, vagy még internettel sem a digitális távoktatáshoz, írja a NépszavaHajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ (KK) elnöke múlt pénteken az InfoRádióban ismerte el, hogy a központ alá tartozó 750 ezer diák öt százalékának okoz gondot a távoktatás. Esetükben levél útján oldják meg az oktatást. Ugyanakkor a KK korábbi tájékoztatása szerint nemcsak levélben, hanem telefonon vagy családsegítő szolgálat közreműködésével is eljuttathatják a feladatokat és a tananyagot.

A lap megkérdezett egy oktatáskutatót is, aki szerint az érintett diákok száma még ennél is magasabb lehet.

A fenti adat csak a KK által fenntartott intézményekre vonatkozik. De az egyházi fenntartású iskolákban és a szakképzésben is nagyon sokan lehetnek, akik eszközök hiányában kimaradnak az online távoktatásból

– mondta Ercse Kriszta.

Becslései szerint a 100 ezret is meghaladhatja azoknak a tanulóknak a száma, akiknek az oktatását nem lehet digitális módszerekkel biztosítani.

Arról korábban az Index is írt, hogy huszonöt tanoda és civil szervezet kéri nyílt levélben a Köznevelésért Felelős Államtitkárságot és az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy dolgozzon ki válságkezelő akciótervet azoknak a gyerekeknek a támogatására, akik hátrányos helyzetük miatt kimaradnak a digitális távoktatásból, mert szerintük ezzel még inkább leszakadnak a társaiktól.