Véget ért a magyar vlogger karantén-Odüsszeiája

2020.04.21. 23:48
Több mint egy hónapos hajó és repülőút után hazaért Szécsi László, az óceánjárón ragadt youtuber.

Egy hónapja számoltunk be arról, hogy a koronavírus-járvány miatt a Celebrity Eclipse óceánjárón ragadt magyar alkalmazott, mellesleg a Beférek a bőröndbe youtubere, akit a hajó utasaival és személyzetével együtt nem engedtek ki a hajóról. A hajó Odüsszeiája akkor már egy hete tartott Santiago és Valparaiso, valamint San Diego között, és nem lehetett tudni, mi lesz a vége.

Szécsi László most újra jelentkezett Youtube-csatornáján, immár itthonról, és elmesélte hazajutását. A történet ott folytatódott, hogy két hét hánykolódás után megérkeztek a hajóval San Diegóba. Már majdnem leszállt, amikor kiderült, hogy tényleg volt az utasok között egy fertőzött, ezért a hajón kellett maradnia.

A Los Angeles-i magyar konzulátus hathatós segítségével végül lekeveredett a hajóról, és egy Los Angeles-i hotelben kötött ki. A közeli reptérről indult a Wizzair repatriációs különgépe, ami 880 dollárért fejenként hazaszállította a kint rekedt magyarokat. 

A 18 órás repülőúton Los Angelesből megjárták New Yorkot és Reykjavíkot. Ferihegyen sok rendőr, lázmérő és egy piros karanténpapír fogadta, így a karantén még két hétig folytatódik - de már itthon. Az útról készült videója itt nézhető meg: