Koronavírusos szülő miatt két hétre bezár az eddigi ügyeletes óvoda a XV. kerületben

2020.04.22. 08:19

Pozitív lett egy, a XV. kerületi, eddig ügyeletet biztosító Újpalotai Összevont Óvoda Hartyán Tagóvodába járó gyermek szülőjének koronavírustesztje, ezért az intézmény szerdától átmenetileg bezár két hétre, közölte a hírt a Facebookon a XV. kerületi önkormányzat. Helyette az ügyeletes óvoda a Páskom Tagóvoda lesz a Páskom parkban.

Az érintett szülő és gyermeke hatósági karanténban van, tünetmentesek, jól vannak.

Azok a gyerekek, akik az elmúlt két hétben az ügyeletes óvodát látogatták, majd csak 2020. május 5-től mehetnek ismét óvodába. Természetesen csak akkor, ha egészségesek. A Hartyán Tagóvodában azonnal megkezdődik a fertőtlenítő takarítás, és az érintett dolgozók COVID-19 tesztelése.

– áll a tájékoztatásban, ahol arra kérnek mindenkit, aki észleli magán a koronavírus-fertőzés tüneteit, hogy azonnal keresse fel háziorvosát. Az Index az önkormányzattól azt a tájékoztatást kapta, hogy az intézkedés 21 családot érint, az ott dolgozókat pedig (körülbelül ötven fő fordult meg az intézményben az elmúlt két hétben) saját költségen letesztelik – ehhez már ma hozzá is fognak, reggel kilenc órakor kezdődik a tesztelés. A dolgozók között nincs veszélyeztetett korú személy.