Gizella
9 °C
14 °C

Eső helyett homokvihart hoz a szombati hidegfront

2020.04.23. 14:59

A szombaton érkező, lehűlést hozó hidegfrontot sem kíséri majd jelentős csapadék az ország túlnyomó részén, így nem mérséklődik majd az aszály, írta csütörtökön Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat, amely az eső helyett por/homokvihar érkezésére figyelmeztet.

A meteorológiai szolgálat az MTI-hez eljuttatott előrejelzése szerint pénteken fátyolfelhős időre lehet számítani szűrt napsütéssel. Csapadék ekkor sem várható, de néhol már pénteken is megerősödhet a szél. A leghidegebb órákban 2-10 fok lesz, de a fagyzugos helyeken gyenge fagy is lehet. Napközben 21-25 fokig melegszik a levegő.

Szombaton közepesen felhős idő várható, északkeleten lehet időnként több felhő az égen, és legnagyobb eséllyel ott alakulhat ki zápor, zivatar. A szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik, és a talaj állapotától függően a port, homokot is felkaphatja. A minimumhőmérséklet 6-13, a maximum 17-23 fok között valószínű.

Vasárnap több órára kisüt a nap. Legfeljebb néhol alakulhat ki zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 3-8 fok között valószínű, de a fagyzugokban akár mínusz 1 fokig is hűlhet a levegő. A legmagasabb hőmérséklet 16-24 fok között alakul.