Rákay Philip szerezte meg a badacsonytomaji villát, ami egyszer már Tiborcz Istváné is volt

2020.04.23. 07:14

Április óta Rákay Philip érdekeltségébe tartozik a badacsonytomaji nyaraló, ami korábban még Tiborcz Istváné is volt, írja a 24.hu.

A kormányhoz való hűségét sosem rejtegető,  egykori önkormányzati tanácsadó és a közmédia egyik korábbi vezetője,  Rákay Philip a lap szerint azt a társaságot vásárolta meg, amelyik februárban lett a Ranolder-villa tulajdonosa. 

A klasszicista villa a 19. században élt Ranolder János veszprémi püspök badacsonytomaji nyaralója volt. A felújításra szoruló épület egy közel négyezer négyzetméteres telken áll.

Az ingatlant 2017 nyarán Orbán Viktor miniszterelnök veje, Tiborcz István cége vásárolta meg. A lap azt írja, a BDPST Zrt. banki követelésként vette meg a Ranolder-villát és a hozzá tartozó birtokot. Bár Badacsonytomaj önkormányzatának elővásárlási joga volt az épületre, a polgármester azt mondta, nincs százmillió forintjuk a vételre és további pénzük sem a felújításra. Tiborcz 2018 augusztusában végül eladta az épületet. Az ingatlant megvásárló Zemplén Market Zrt. 135 millió forintos értéken vitte be a villát az újonnan létrehozott Ranolder Villa 1864 Kft.-be. Ezt a társaságot vásárolta meg Rákay Philip.