Kovács Zoltán: Ideje lenne megállítani a globalista rothadást

2020.04.24. 19:09 Módosítva: 2020.04.24. 21:09

Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az EUObserveren pénteken megjelent írásában a tőle már megszokott stílusban utasította vissza a Human Rights Watch által megfogalmazott bírálatokat.

Kenneth Roth egy véleménycikkben aggodalmának adott hangot amiatt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök „az utóbbi évtized autoriter intézkedéseinek betetőzéseként abszolút hatalmat szerzett Magyarországon a koronavírus-világjárvány leple alatt”. 

Az MTI beszámolója Kovács Zoltán válaszul azt írta: az úgynevezett felhatalmazási törvény bírálói arról nem beszélnek, hogy a kormány eddigi lépései sikeresek voltak a fertőzés terjedésének fékezésében, az egészségügyi rendszer támogatásában és az életmentésben, a bevezetett intézkedések pedig népszerűek a lakosság körében.

Miközben a Human Rights Watch igazgatója a köldökét nézi Genfben, és a »tekintélyelvű rothadás« miatt izgul, a magyarok biztos kezet keresnek a kormánykeréknél, hogy átvészeljék ezt a vihart

– írta Kovács Zoltán. Az államtitkár hangsúlyozta azt is, hogy az Európai Unió több tagállamában is rendkívüli felhatalmazást kapott a kormány, mégsem kiáltanak diktatúrát ezen országokban.

Kovács leszögezte: nincs szó a jogállamiság megsértéséről, a kritikusok ugyanazokból a liberális magyar forrásokból tájékozódnak, s nem támasztják alá állításaikat semmiféle bizonyítékkal.

Amikor a szuverén nemzeti kormányok fellépése hatékonynak bizonyul, ideje lenne megállítani az európai szolidaritást aláásó globalista rothadást.