A tatabányai kórház betegápolója a 41 éves férfi, aki koronavírus áldozata lett

2020.04.25. 16:00

Betegápolóként dolgozott a tatabányai Szent Borbála Kórházban az 41 éves férfi, akinek halálához hozzájárulhatott a koronavírus-fertőzés is. Kerestük a kórház sajtószóvivőjét, aki szombaton kora délután nem tudta megerősíteni az információt, és azt mondta leghamarabb hétfőn tudnak foglalkozni a kérdéssel. 

A betegápoló felesége az Indexnek viszont megerősítette, hogy férjéről van szó. Elmondta, hogy amint párja produkálta a tüneteket, nem dolgozott, és külön is költöztek. A férfi halálhírét később megerősítette az RTL Híradónak a kórház főigazgatója is.

A férfit a székesfehérvári kórházban kezelték, itt is halt meg.

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs szombati tájékoztatóján annyit közölt, hogy a 41 éves férfi baktérium okozta vérmérgezésben szenvedett, amit egy bélgyulladásra vezettek vissza. 

A tatabányai kórház munkatársai közül az első fertőzöttet április 16-án regisztrálták, majd sorra jelezték az ott dolgozók, hogy tüneteket produkálnak, nyilatkozta pénteken Lőke János, a Szent Borbála Kórház igazgatója az RTL Klub Híradójának. 

A tatabányai kórház munkatársai közül 21-en kapták el a koronavírust, egyikük lélegeztetőgépen van. Több mint hatvan dolgozó van házi karanténban. 

A kórház igazgatója szerint a kieső munkaerő ellenére is el tudják még látni a feladatait. Az intézményben fekvő betegek közül többen megfertőződtek, kilenc páciensnél mutatták ki a vírust.