Elsétált italért, majd maga hívta a rendőröket a férfi, akit azzal gyanúsítanak, fejszével verte agyon két lakótársát

2020.04.26. 11:19

Elrendelték annak a 18 éves férfinak a letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy két lakótársát is megölte, derül ki a Budapest Környéki törvényszék közleményéből.

Két férfi együtt lakott egy egy diósdi házban, ahová 2020 januárjában befogadták a 18 éves fiatalt. A három férfi "italozó életmódot" folytatott és gyakran veszekedtek, a két férfi többször bántalmazta a 18 éves gyanúsítottat, aki április 24-én éjjel a házban

magához vett egy 100 cm hosszú, 17 cm élhosszúságú fejszét, felébresztette a már alvó sértettet és a fejszével 4-5 erős ütést mért a fejére és a nyakára, továbbá csonkolta a jobb karját. Ezután átment a másik szobába, ahol felébresztette a másik alvó férfit is és 4-5 fejszecsapással rá is lesújtott.

Mindkét férfi a helyszínen meghalt.

Az emberölés után a 18 éves férfi elsétált  egy közeli benzinkúthoz, ahol alkoholt és energiaitalt vásárolt, majd visszament a házba, ahonnan a 112-es központi segélyhívó számon bejelentést tett, hogy egy baltával halálra verte lakótársait.

A kiérkező rendőrök a férfit elfogták. A 18 éves férfivel szemben jelenleg is folyik büntetőeljárás súlyos testi sértés bűntette miatt.

"A gyanúsított megélhetése bizonytalan, munkahellyel, rendszeres igazolható jövedelemmel, rendezett családi kapcsolatokkal nem rendelkezik. Z. J. Zs. bűnössége megállapítása esetén tíz évtől húsz évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmény miatt vonható felelősségre. Ezek a körülmények, továbbá az, hogy a gyanúsított tettét jogos önvédelemnek tartja, a szökés, elrejtőzés közvetlen veszélye megalapozottan fennáll. Továbbá feltehető, hogy a gyanúsítottat ért vélt vagy valós sérelem esetén további szabadságvesztéssel büntetendő, élet vagy testi épség elleni cselekményt követne el" - áll a közleményben.

A bíróság a férfit meghallgatta, aki a bíróság előtt nem tett vallomást.

A bíróság elrendelte letartóztatását az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, legfeljebb azonban 2020. május 26-ig. Az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette a bíróság döntését, így az végleges és végrehajtható.