Szervác, Imola
12 °C
16 °C

Szeles, összevissza tavaszi idő lesz a jövő héten

2020.04.26. 15:42 Módosítva: 2020.04.26. 17:13
Igazi áprilisi idő várható a hétfőn kezdődő héten, többször várható csapadék, de napsütés is, és megint a hétvégén esélyes egy kisebb lehűlés.

Hétfőn délelőtt elsősorban a nyugati országrészben lesz több a felhőzet, másutt sok napsütés várható, de délután már keletebbre is megnövekszik a gomoly-, illetve fátyolfelhőzet. Nyugat felől elszórtan valószínű zápor, zivatar, éjfélig nagyjából a Duna vonaláig juthat el a csapadékzóna. A leghidegebb órákban 1-10 fok lesz, de a fagyzugos tájakon gyenge fagy továbbra is előfordulhat. Napközben 19-25 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből.

Kedden a több-kevesebb napsütés mellett elszórtan várható zápor, zivatar. A szél sokfelé megélénkül, azonban zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is előfordulhatnak. A minimum-hőmérséklet általában 6-13, a maximum 21-26 fok között alakul. Szerdán és csütörtökön lényegében ugyanez várható kicsit alacsonyabb maximum-hőmérséklettel.

omsz
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Pénteken, május elsején még inkább igaz, hogy már csak rövidebb időszakokra süt ki a nap, több helyen valószínű zápor, zivatar. Napközben 14-23 fokig melegszik a levegő, a keleti, délkeleti országrészben lesz a melegebb. Szombaton is többfelé erős szélre van kilátása, alig 15-21 fokos maximumokkal. Vasárnap már napos időre lehet számítani, de nem lesz melegebb, és végig marad az esély a viharos szélre.

(MTI)