A fővárosi postákon is ajánlott a maszk vagy kendő használata

2020.04.27. 09:24

Április 27-től kötelező az orrot és szájat takaró sál, kendő vagy maszk használata a fővárosi tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben, a postahivatalok azonban nem vonatkozik a szabályozás, hiszen azok nem minősülnek kereskedelmi egységnek, hanem közszolgálatot ellátó szolgáltató helyek. 

„Ennek ellenére a Magyar Posta kéri a fővárosiakat, hogy használjanak védőfelszerelést akkor is, ha a postára mennek, ezzel a saját és a postai munkatársak egészségét is védik, a mindenütt jelenlévő fertőzésveszély kockázatát csökkentik. A posták működési rendje hasonló az üzletekéhez, azaz egyszerre több ember is jelen van az ügyféltérben, ezért különösen fontos a védekezés minden formája" – írják az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

Azt írják, hogy folyamatosan biztosítanak védőfelszerelést a kollégáiknak, korlátozták az egyszerre az ügyféltérben tartózkodók számát, és a nyitott pultos postákra műanyag paravánokat szereltek.

A cég azt javasolja, hogy azokon a településeken, ahol a helyi önkormányzat elrendelte a fertőzés miatt a maszk vagy kendő, sál használatát a boltokban, tömegközlekedési eszközökön, ott a postákon is ezt az előírást kövessék az emberek.