Megbüntették Hadházyékat dudálás miatt a Clark Ádám téren

2020.04.27. 17:52 Módosítva: 2020.04.27. 20:53

"Indokolatlan hangjelzés elkövetése" miatt sorra büntették a rendőrök azokat a tüntetőket, akik a Momentum, Szél Bernadett és Hadházy Ákos képviselők felhívására a Lánchíd budai hídfőjénél demonstráltak hétfő délután, írja a 444.hu. Videónk a helyszínről:

Videón, ahogy a rendőrök megbüntették a tüntetőket a dudálás miatt

Hadházyék már a második dudálásos tüntetést hirdették meg a Clark Ádám térre, a múlt heti után, mert szerintük a kormány rosszul kezeli a járványt. A 444.hu szerint most hétfő délután nem sokkal öt után szabálysértési eljárást indítottak a rendőrök, köztük Szél Bernadett és Hadházy Ákos parlamenti képviselők ellen is. De a demonstráció számos egyéb résztvevője, még a biciklicsengőt használó kerékpárosok ellen is eljárás indult.

Frissítés: Szél Bernadett sajtófőnökétől azt az információt kaptuk, hogy Hadházy Ákos ellen nem indult szabálysértési eljárás.

A demonstráció célja a Kásler Miklós emberi erőfforás miniszter által elrendelt 60%-os kórházi ágyfelszabadítás elleni tiltakozás volt, a helyszín pedig azért esett a Clark Ádám térre, hogy Orbán Viktor is hallja a dudaszót a Várban.

Helyszínen dolgozó videósunk szerint 5-6 autóst állítottak félre és birságoltak meg a rendőrök. Ma sokkal nagyobb volt a rendőri jelenlét, mint a múlt héten, és szinte rögtön megkezdték a dudálók igazoltatását, birságolását.

A rendőri akció miatt közös közleményben tiltakozott Hadházy, Szél és a Momentum Mozgalom. A véleménynyilvánítás szabadsága szerintük a békés dudálásra is kiterjed.

Nézze meg a múlt heti tüntetésről készült videónkat is:

Biztos, hogy ez lesz az év legidegesítőbb tüntetése