Őzet gázoltak el a Kálvária téren

2020.04.27. 10:37 Módosítva: 2020.04.27. 10:38

Egy őzet ütött el egy autó a Józsefvárosban a Kálvária téren egy buszmegállónál. Az állat a baleset következtében elpusztult - írta az ORFK Országos Balesetmegelőzési Osztályának Facebook-oldala.

De hogy kerülhetett egy őz a VIII. kerületbe?

Budapest közepén eléggé megmagyarázhatatlannak tűnik egy őz megjelenése, de talán mégsem az. A Baleset-megelőzés oldalának kommentelői szerint az állat a Fiumei úti sírkertből is jöhetett, ott állítólag néha őzek is megjelennek. 

Ebben is van koronavírus

A Fiumei úti sírkert a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) kezelése alá tartozik ahonnan az őzek temetői előfordulásáról szóló kérdésünkre Radnainé dr. Fogarasi Katalin főigazgató közölte:

„Vélhetően a pandémiás helyzet következtében kialakult visszafogott városi forgalom miatt az állatok a külvárosból, az erdős, ligetes városrészekből bátrabban jönnek a belső területekre. A Fiumei úti sírkert nemzeti emlékhely területén eddig nem tapasztaltuk, hogy őz jelent volna meg, de a NÖRI már régebben felkészült az ilyen jellegű helyzetek kezelésére. Amennyiben őz, vagy egyéb vadállat jelenne meg a sírkert területén, a hivatalos protokoll szerint szerződéses partnerünket értesítjük és ők gondoskodnak az állat szakszerű befogásáról, elszállításáról.”

A kijárási korlátozások miatti visszafogottabb városi forgalom egyúttal magyarázat lehet arra is, hogyan kerülhetnek akár a sírkertbe is őzek, amelyek azonban ennek érintése nélkül is eljuthatnak a város belső területeire.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport