Ármin, Pálma
8 °C
28 °C

Hat beteg egy verőcei idősotthonban, kórházból hazaküldött beteg vitte be a fertőzést

2020.04.28. 12:38

Bejutott egy katolikus nyugdíjasotthonba a koronavírus Verőcén. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Facebook-oldala szerint hat gondozott tesztje lett pozitív a Migazzi Idősotthonban. Az ügyről a verőcei polgármester is beszámolt, egy április 24-ei keltezésű dokumentum szerint mind a hat nyugdíjas fertőzöttet kórházban kezelik.

Az Esti Újság azt írja, hogy a Katolikus Szeretetszolgálat nem akarta elárulni, hogy hány fertőzött van a Dunakanyarban lévő intézményben, „de a verőcei polgármester Grauszmann György nem titkolt semmit”. A lap úgy tudja, hogy a fertőzést egy kórházból hazaküldött lakó vitte be az intézménybe, de a második tesztje már negatív lett. A fertőzés felfedezése után minden lakót és dolgozót leszűrtek, és bár akkor mindenki negatív lett, egy újabb szűrés alapján pénteken hat újabb eset derült ki.

Állapotuk nem súlyos, de azért kórházba szállították őket.

Az intézményt a Katolikus Szertetszolgálat működteti,állításuk szerint felkészültek a fertőzésgyanús esetek ellátására, és „minden visszaérkező ellátottat izoláltan és védőfelszerelésben látnak el a higiéniai szabályok betartásával”.