Bocsánatkérést követel az ellenzék Kövér László szexista megszólalása miatt

dsagfdsaf
2020.04.28. 15:13

Bocsánatkérést várnak az ellenzéki férfi képviselők Kövér Lászlótól, miután a Hír Tv-n vasárnap arról beszélt, szánalommal tekint az ellenzéki képviselőkre, közülük is főképp a nőkre.

A házelnök ugyanis Bayer Zsolt műsorában szerepelt otthonából, ahol előbb arról beszélt, hogy a parlamentben ülnek egy-két kivételtől eltekintve az "ápoltak", de azért örül, hogy bemehet dolgozni, és az Európai Unióról is váltottak pár szót.

Ezután jött az a rész, amikor Bayer megkérdezte, hogy „az elnöki pulpituson ülve hogyan lehet ép lélekkel végigszenvedni egy Szabó Tímea-felszólalást”. Mire Kövér kijelentette, hogy szánalommal tekint „ezekre a képviselőkre”, különösen azokra, akiknek „a személyi száma 2-essel kezdődik, amikor olyan helyzetbe keverik magukat, mint amilyenbe Szabó Tímeának is sikerült legutóbb”.

Nincs annál elszomorítóbb, amikor egy gyűlölettől eltorzult női arcot lát az ember férfi létére

– jelentette ki Kövér, aki szerint Szabó Tímeának „családanyához méltatlan” a viselkedése. A házelnök hozzátette, a Fidesz szellemesen és elegánsan reagált legutóbb, amikor tapssal fojtotta a szót a Párbeszéd frakcióvezetőjébe. 

Az ellenzék szerint ez "elfogadhatatlan", és azt követelik Kövér Lászlótól, hogy kérjen bocsánatot mondataiért. 

A követelés aláírói: Varju László (Demokratikus Koalíció), Sermer Ádám (Liberálisok), Hajnal Miklós (Momentum), Szilágyi György (Jobbik), Csárdi Antal (LMP), Harangozó Tamás (MSZP), Tordai Bence (Párbeszéd), Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs független képviselők.  • Hírek
  • Hírek