Apollónia
15 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Nem tesztelték a tatabányai kórház dolgozóit

2020.04.29. 13:05

Kunetz Zsombor szakorvos, egészségügyi szakértő osztotta meg Facebook-oldalán a Nemzeti Népegészségügyi Központ április 28-i határozatát, amiből kiderül, hogy az országos tisztifőorvos, Müller Cecília a tatabányai Szent Borbála Kórházban csak a betegek koronavírus-tesztelését rendelte el, a kórházban dolgozó szakemberekét nem.

Kunetz bejegyzésében azt írja a kórházigazgató levelére hivatkozva, hogy április 26-án már 10 belgyógyász szakorvos, 77 ápoló, 8 takarító és 4 betegszállító hiányzott a működéshez az intézményben. A dokumentum szerint az egyik dolgozó tünetei április 12-én kezdődtek amit két nappal később koronvírus-gyanús esetként jelentettek, de tovább folytatta a munkáját a kórházban.

Április 27-re már 57 pozitív eset tartozott a járványhoz, ebből 27 egészségügyi dolgozó volt. „Halálozás 4 esetben történt az ápolt betegek körében”

– írja Kunetz.

Müller Cecília a népjóléti bizottság keddi ülésén a tatabányai kórház zárlatát rendelte el, ahol korábban több tucat fertőzést igazoltak, és egy egészségügyi dolgozó is elhunyt. Az ülésen Müller egyértelművé tette, hogy számos egészségügyi intézményben elkezdődött a dolgozók és az ápoltak szűrése, és a Nemzeti Népegészségügyi Központ, valamint az operatív törzs támogatja ezt a célzott tesztelési folyamatot.