A járvány idején aktivizálta magát a hármashatár-hegyi dúvad

2020.04.29. 10:04
A rendőrség körözi azt a férfit, aki többször is rátámadt terepfutókra és terepkerékpározókra a főváros egyik legnépszerűbb kiránduló- és erdei edzőhelyszínén, a Hármashatár-hegyen. A garázdaság miatt keresett férfi tavaly vascsővel, gázszprével támadt Kiss Miklós válogatott terepfutóra, néhány napja pedig egy terepbringásnak esett neki.

A Hármashatár-hegy az egyik legkedveltebb budapesti edzőhelyszín, nagyon sok terepfutó és terepkerékpáros járja az ösvényeit. De van, akinek ez nagyon nem tetszik. A rendőrség garázdaság miatt elfogatóparancsot adott ki a 40 éves Buki Ferencre, mert a férfi többször is rátámadt a futókra, bringásokra a hegyen.

A napokban jelent meg a figyelmeztetés egy terepkerékpáros közösségi oldalon, hogy mindenki fokozott figyelemmel menjen edzeni, mert egy férfi sportolókra támad az erdőben.

Engem április 22.én délután 15:20-kor ért támadás. Velem szembe jött és bármilyen kiváltó ok nélkül először vállal a kerékpárról próbált lelökni, majd ordibálva rámrontott, borssprayvel lefújt és elkezdett egy hosszú tárggyal ütni. Magam sem gondoltam volna, hogy valaha ilyen megtörténik velem, hogy még védekezni sincs lehetőségem, mert azonnal lefújt borssprayvel, ami szinte teljesen elvakított és gátolta az önvédelmet.

– írta az egyik, támadást elszenvedő kerékpáros. Hozzátette, hogy több nagyon hasonló támadás történt az elmúlt években. Olyan eset is volt ahol hosszú pengéjű késsel fenyegetett meg egy futót, Kiss Miklós válogatott terepfutóra pedig egy vasrúddal támadt, és lefújta gázszprével. Akkor a támadót elfogták. A szerdai támadás után a kerékpáros feljelentést tett a rendőrségen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságon megkeresésünkre elmondták, hogy egy férfi ellen büntetőeljárást indítottak a tavalyi támadás miatt a II. kerületi rendőrkapitányságon. Az ügyben egy férfit hallgattak ki gyanúsítottként, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanújával. 

32765682 65301635ae14371fe5abc62445e94714 o.png
Fotó: Police.hu

A múlt heti támadás ügyében ezúttal garázdaságért indított nyomozást a II. kerületi rendőrkapitányság. A feltételezett elkövetőt azonosították: a 40 éves Buki Ferencet körözik. A nyomozás szerint ugyanez a férfi követte el a tavalyi támadásokat is. 

A rendőrség azt javasolja a futóknak, hogy kivilágított pályán fussanak (bár ilyen nem nagyon van a Hármashatár-hegyen), és telepítsenek a telefonjukra olyan helymeghatározó applikációt, melyen mozgásukat nyomon követheti egy ismerősük.