Jutalmat kapnak a fővárosi idősotthonok dolgozói

2020.04.30. 16:05

Egyszeri pénzbeli jutalmat kapnak a fővárosi önkormányzat fenntartásában működő idősotthonokban dolgozók a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben megnövekedett munkájuk elismeréseként – döntött Karácsony Gergely főpolgármester, aki veszélyhelyzetben a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörét gyakorolja.

A budapest.hu oldalon csütörtökön közzétett határozat szerint a célra 190 millió 468 ezer forintot biztosítanak. Az átlagosan 100 ezer forintos jutalmat 1621 dolgozó kapja meg, ők az idősotthonokban dolgozók 75 százalékát jelentik – írja az MTI. 

A fővárosi üzemeltetésű idősotthonok az elmúlt hónapban a kormány és a fővárosi vezetés közti politikai csatározás frontvonalába kerültek, miután a Pesti úti idősotthonban elszabadult a vírus, és az érintettek több felvonásban egymást vádolták a történtekért, illetve cáfolták a másik oldal vádjait.

Karácsony Gergely a fővárosi MSZP-frakció javaslatára döntött arról is, hogy csütörtöktől visszahívják Szaniszló Sándort, az összeférhetetlenségi és vagyonnyilatkozat-ellenőrző bizottság elnökét és tagját, és péntektől Gajda Pétert, a 19. kerület szocialista polgármesterét választják meg a helyére. Szaniszló Sándor, a 18. kerület polgármestere február végén lépett át az MSZP-ből Kiss László 3. kerületi polgármesterrel együtt a Demokratikus Koalícióba.