Nincs koronavírus-fertőzött a hajdúszoboszlói idősotthonban

2020.04.30. 11:02

Nincs és nem is volt fertőzött gondozott és dolgozó a Hajdúszoboszlói Református ANNA Idősek Otthonában – közölte az intézményt vezető Czető Norbert református lelkipásztor az MTI-vel, miután csütörtökön a helyszínen ellenőrzést tartott a járási hivatal népegészségügyi osztálya. Az ellenőrzés mindent rendben talált.

Az otthonban 42 idős emberről gondoskodnak, 22-en egyágyas, 20-an kétágyas szobákban vannak elhelyezve. Az intézményben minden javasolt óvintézkedést bevezettek, rendelkeznek elegendő védőmaszkkal, más védőfelszerelésekkel, fertőtlenítő és takarítószerekkel. A saját tartalékaik mellé "szeretettel fogadták a kormány adományait" – mondta Czető Norbert.

Jelenleg látogatási tilalom van érvényben az otthonban, a lakók ellátásáról 22 dolgozójuk gondoskodik, további 16 dolgozó pedig a házi segítségnyújtás keretében 60 embert lát el, a nappali klubjuknak pedig 10 ellátottja van. Utóbbiakkal telefonon, emailben, illetve hagyományos levélben tartják a kapcsolatot.

A bentlakásos otthon lakóinak naponta kétszer mérik a testhőmérsékletét, de a dolgozókat is hőmérőzik munkába állás előtt. A Magyar Honvédség egy nappal korábban, szerdán végezte el az ANNA otthon fertőtlenítését – tette hozzá Czető Norbert.

Kapcsolódó

A koronavírus-járvány naprakész magyarországi adatai

Folyamatosan frissülő számok: hány fertőzött, meghalt, gyógyult és karanténba helyezett fő van Magyarországon, és ez időben hogy változik.