Visszavonta a Klik az utólagos létszámcsökkentést a szentesi gimnáziumban

2020.04.30. 13:50 Módosítva: 2020.04.30. 14:08

Információink szerint visszavonta a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vezetője azt az utasítást, amely értelmében utólag kellett volna visszavágni a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban a felvettek létszámát. 

Mint korábban megírtuk, a már kihirdetett felvételi eredmények ellenére több diákot is arról értesítettek volna pár napon belül, hogy mégse nyertek felvételt az iskolába.

A szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban a következő tanévben a tervezett öt osztály helyett csak három indulhatott volna el a tankerületi vezető döntése alapján.

Az iskola országos hírű irodalmi-drámai-média tagozatán a március 12-én kihirdetett eredmények alapján összesen 28 gyerek tanulhatott volna szeptembertől, a döntés után azonban csak 17 diákkal indult volna el a tanév.

Arról is írtunk, hogy hasonló volt a helyzet a Makói József Attila Gimnáziumban és a Csongrádi Batsányi János Gimnáziumban is.

Információink szerint a csongrádi iskolában nem vonták vissza az utólagos létszámcsökkentést, így ott továbbra is csak két osztály indulhat el a tervezett három helyett.

Egy gimnáziumi forrásunk szerint a fenntartó azzal indokolta a drasztikus döntést, hogy így „emelkedhet az oktatás színvonala”. 

Világos szempontokat kell megjelölni az iskolákban, kit vesznek fel, kit nem. Hogy milyen szakmai kereteket kell megállapítani, ezeket előzetesen kell meghatározni, szakmai kritériumok, utólagosan nem lehet megváltoztatni.

- válaszolta az erre vonatkozó kérdésünkre a csütörtök délelőtti kormányinfón Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter. 

Kerestük Balázs Józsefet, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vezetőjét is, hogy a döntéséről kérdezzük, de cikkünk megjelenéséig nem sikerült elérni.