Pénztárcát rabolt egy 75 éves, mozgáskorlátozott férfitől egy jánoshalmai férfi

2020.04.30. 07:49

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség minősített rablás bűntette miatt vádat emelt egy jánoshalmai fiatalember ellen, aki pénztárcát rabolt egy 75 éves férfitől, közölte a vádhatóság. A vádirat szerint a férfi 2019. november 30-án reggel Jánoshalmán megszólított egy idős férfit, aki az utcán gyalogolt. A vádlott azzal az ürüggyel fordult a sértetthez, hogy az autója lerobbant, ezért pénzt kért kölcsön.

Miután az idős férfi nem adott neki pénzt, vádlott elment mellette, és észrevette, hogy a sértett a háta mögött tartott kezében fogja a pénztárcáját. A vádlott elhatározta, hogy megszerzi a tárcát, ezért

a sértettet hátulról, a vállainál meglökte, majd az egyensúlyát vesztett áldozata kezéből kirántotta a pénztárcát.

A tárcában 15 000 forint készpénz és a sértett iratai voltak. Ezután a vádlott a zsákmányával elmenekült a helyszínről, de egy járókelő nem sokkal később elfogta és a rendőrség kiérkezéséig visszatartotta. A vádlott a készpénzt a sértettnek visszaadta, és azt is megmutatta, hogy a tárcát hol dobta el, így a kár megtérült.

A sértett az idős kora és egy korábbi balesetéből adódó mozgáskorlátozottsága miatt a bűncselekmény elhárítására csak korlátozottan volt képes.

A letartóztatásban lévő, büntetett előéletű férfit a járási ügyészség minősített rablás bűntettével vádolja, és végrehajtandó fegyház, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben, áll a közleményben, amely szerint a vádlott a rablást egy felfüggesztett fogházbüntetés hatálya alatt követte el, ezért az ügyész eredeti büntetése végrehajtását is indítványozta.

A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.