Jövő héten kinyit az ország egyetlen vidámparkja

2020.05.01. 21:08

Május 9-én kinyit az ország egyetlen vidámparkja, a 60 éves a Nagyerdei Kultúrpark, régi nevén Lúdas Matyi Vidámpark - írta meg az MTI.

A vidámpark és az állatkert a járványhelyzet miatt március 17. óta zárva tart. A zárva tartás kezdete óta több játékot felújítottak, kívül és belül is. A nagy becsben őrzött ipartörténeti értékű lovasforgó békebeli paripát restaurálták, de a családok egyik nagy kedvence, a kacsavonat is megszépült.

Az állatkert május 4-től fogad újra látogatókat, a vidámparkban a jubileumi szezon pedig május 9-én kezdődik.

Hatvan évvel ezelőtt, 1960. május elsején nyitotta meg kapuit először a debreceni Nagyerdőben az akkori nevén Lúdas Matyi Vidámpark, amely társadalmi munkával épült meg a vele összevont állatkerttel együtt. Nagy Gergely Sándor, a park igazgatója szerint látogatók generációi nőttek fel a vidámparkban, amely a régió egyik meghatározó turisztikai-, szabadidős- és szórakoztató intézményévé nőtte ki magát.

A kor elvárásainak megfelelően a vidámpark tavaly több új szolgáltatást is bevezetett: immár online is megvásárolható az állatkerti és a vidámparki belépő is, illetve a park teljes területét ingyenes látogatói wifi-hálózat fedi le. Az idei szezonban sem lesz hiány újdonságokból: az akrobatikus mozgásformák iránt érdeklődők már a nyitóhétvégén is próbára tehetik magukat a park legújabb attrakcióján, a négyszemélyes bungee-trambulinon.