Kunhalmiék magukra ragasztott 2-es számmal tiltakoztak

D KOS20200504004
2020.05.04. 15:30

„Nem kell kettessel kezdődőnek nevezni, Kunhalmi Ágnesnek hívnak” – írta ki többek között az MSZP országgyűlési képviselője a Facebookjára, ahova kirakott egy képet, amin Bangóné Borbély Ildikóval együtt láthatóak a magukra ragasztott 2-essel a hétfői parlamenti ülésnapon.

Ezzel Kövér László házelnökre reagáltak, aki arról beszélt a Hír TV egyik műsorában április végén, hogy szánalommal tekint „ezekre a képviselőkre”, különösen azokra, akiknek „a személyi száma 2-essel kezdődik, amikor olyan helyzetbe keverik magukat, mint amilyenbe Szabó Tímeának is sikerült legutóbb”.

Nincs annál elszomorítóbb, amikor egy gyűlölettől eltorzult női arcot lát az ember férfi létére

– jelentette ki Kövér, aki szerint Szabó Tímeának „családanyához méltatlan” a viselkedése. A házelnök hozzátette, a Fidesz szellemesen és elegánsan reagált legutóbb, amikor tapssal fojtotta a szót a Párbeszéd frakcióvezetőjébe.

Hétfőn Gyurcsány Ferenc is reagált a parlamentben Kövér László korábbi szavaira. Szerinte a házelnök olyan világképet mutat, ami „élesen szemben áll azzal, amit mi gondolunk”.

Álljanak oda édesanyjuk, feleségeik, lányaik elé, és mondják meg nekik, hogy ti kisebbrendűek vagytok

– javasolta a DK-s politikus a kormánynak.

Kunhalmiék hétfői parlamenti akciójára Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője azt írta ki a Facebookjára, hogy „Kunhalmi Ágnes ma a parlamentben magára írta a nyelvtanból valaha szerzett legjobb osztályzatát! Reméljük a mai érettségin jobb jegyek születnek országszerte! Hajrá!”

A parlament hétfői üléséről itt és itt írtunk.

(Borítókép: Bangóné Borbély Ildikó és Kunhalmi Ágnes szocialista képviselők az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 4-én. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)