Pintér Sándor jobbkezének hazudta magát egy cukrász, milliókat csalt ki egy házaspártól

2020.05.05. 07:21

Becsapott egy házaspárt három férfi, akik egy ferencvárosi ingatlant akartak eladni. Azt hazudták nekik, hogy egyikük - aki valójában egy cukrász - Pintér Sándor belügyminiszter jobbkeze, ezért könnyebben el tudja intézni a lakás papírjait, írja a Police.hu.

Segítő közreműködéséért, állítólagos ügyintézéséért a házaspár két hónap alatt több részletben legalább ötmillió forintot adott át a cukrásznak. A fővárosi nyomozók akkor fogták el a férfit, amikor épp egymillió forintot vett át az ingatlan állítólagos átíratásának költségeire.

A cukrász beismerő vallomást tett, azt mondta, a bűncselekmény elkövetésére rossz anyagi helyzetét kihasználva vették rá őt, a házaspártól kapott pénzt társának, T. Péter Balázsnak adta át, akitől alkalmanként készpénzt vagy kisebb értékű ajándékokat kapott cserébe.

A házaspárt tévedésbe ejtő legendákat T. Péter Balázs és K. Árpád találta ki. T. Péter Balázs tagadja a bűncselekményt, K. Árpád pedig megtagadta a vallomástételt. A gyanúsítottak szabadlábon védekeznek.

A rendőrség jelentős kárt okozó csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást B. Zsolt 45 éves, K. Árpád 50 éves és T. Péter Balázs 48 éves budapesti lakosok ellen.