Letartóztatták Szilágyi István fiát apja megölésének gyanújával

2020.05.05. 08:03

Frissítés: Az ügyészség indítványa alapján egy hónapra letartóztatták Szilágyi István fiát apja megölésének megalapozott gyanújával.

A Fővárosi Főügyészség közleményben írja, hogy a 49 éves férfi kalapáccsal is bántalmazta idős apját, aki emiatt meghalt. 

A férfit bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és előterjesztést tett a letartóztatására. Ezt az egy hónapot az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyintézeti Központban tölti majd. 

Megtagadta a vallomást a gyanúsítotti kihallgatása során Szilágyi István fia, írja a 24.hu. A lap szerint az apja megölésével gyanúsított Sz. Péter nemcsak nem tett vallomást az ügyben, de még panasszal is élt a gyanúsítás ellen, ezzel tagadja, hogy ő ölte volna meg a színészt.

Vasárnap 82 évesen halt meg Szilágyi István színész, akit legismertebb szerepe után leginkább csak Lópici Gáspárként emlegettek. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlése szerint vasárnap reggel, 7 óra 34 perckor kaptak bejelentést arról, hogy a XVII. kerületben egy családi házban egy férfi bántalmazza az apját, a rendőrök a helyszínen elfogták a bántalmazót, a 49 éves Sz. Pétert.

Ezután szemlét tartottak és megállapították, hogy a férfi halálát idegenkezűség okozta, azaz minden bizonnyal gyilkosság történt. A rendőrség ekkor vette őrizetbe a színész fiát, és indítványozta a letartóztatását.

A színész felesége, Humenyánszky Jolán a tanúk elmondása szerint zokogva szaladt reggel fél nyolc után néhány perccel a házuk melletti kisboltba, ahol kérlelte a dolgozókat, hogy segítsenek neki, mert a fia, Péter bántja a férjét, és attól fél, hogy megöli, írja a Blikk.

A bolt tulajdonosa hívta a mentőket és a rendőrséget, míg az egyik vevő, Sándor úgy döntött, nem vár a hatóságokra, megpróbál segíteni. Elrohant a házba és amikor belépett, borzalmas kép tárult elé, mindent vér borított.

Fia Szilágyi Péter operatőr, aki édesapjával 2016 óta rossz viszonyban volt, 2017-ben pedig úgy megverte, hogy bírósági ügy lett belőle.  Másodfokon 2 év – végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélték  nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket okozó súlyos testi sértésért.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport