A luxuskörülmények között élő drogbanda 13 tagját tartóztathatják le

2020.05.07. 10:22 Módosítva: 2020.05.07. 10:45

A fényűző körülmények között élő bűnszövetkezet újabb 10 tagjának letartóztatását indítványozta a Ceglédi Járási Ügyészség csütörtökön. Mint megírtuk, egyszerre 22 helyszínen csaptak le a rendőrök és a Terrorelhárítási Központ munkatársai május 5-én hajnalban, és összesen 23 embert állítottak elő, köztük azt a 31 éves férfit is, aki a bűnügyi felügyeletből terítette a drogot. 

A megalapozott gyanú szerint két év alatt megközelítőleg 300 kilogrammnyi kábító hatású új, pszichoaktív anyaggal kereskedtek, és több mint 350 millió forintnyi forgalmat bonyolítottak le. Egyikük hamis 100 eurós bankjegyekkel is üzletelt.

A gyanúsítottak egymás között alkalmanként kilós csomagokban, grammonként 700-2500 forintért adták-vették a kristály, hópihe és kréta fantázianevű új, pszichoaktív szert, amit aztán adagolva már 3-5 ezerért terítettek. 

Az, hogy a bűnszövetség tagjai mennyire jól éltek, abból is sejthető, hogy a rendőrség az akció alatt 

  • 50 millió forintot,
  • 4 személygépkocsit,
  • 90 mobiltelefont,
  • 160 ékszert, 
  • elektronikai cikket és okos eszközöket,

valamint több mint 6,5 kilogramm kábítószer- és új pszichoaktív gyanús anyagot, mérlegeket, őrlőket, paketteket, tasakokat és fegyvereket foglalt le.

A KÉSZPÉNZ EGY RÉSZÉT AZ EGYIK ELKÖVETŐ EGY BABAKOCSIBAN PRÓBÁLTA ELREJTENI.

Az ügyészség közleményében azt írja, szerdán már letartóztattak három embert, most további tíz őrizetbe vett személlyel szemben indítványozták a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelését.

dscf6017
Fotó: ugyeszseg.hu

Az ügyészség szerint fennáll a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye, valamint a szökés és elrejtőzés veszélye is, ezért szükséges a gyanúsítottak letartóztatása.