Eltörték mindkét szárnyát, és fiókáival együtt egy zsákban kidobták a fülesbaglyot

2020.05.07. 12:58 Módosítva: 2020.05.07. 23:05

Sokkoló videót tettek közzé szerdán a Mályi Madármentők a Facebookjukon, amiben arról számoltak be, hogy valaki eltörte egy tojó erdei fülesbagoly mindkét szárnyát, és három fiókájával együtt egy zsákban kidobták őket Megyaszó külterületén. A fiókák is megsérültek, a törött szárnyú anyamadár alatt feküdtek:

 Sétálók találták meg őket, és a Mályi Madármentők értük mentek. 

Csütörtökön újabb videót tettek ki, amiben arról számoltak be, hogy az egyik kommentelő felajánlott 100 ezer forint nyomravezetői díjat annak, aki segít megtalálni a tettest, amit a madármentők kipótolnak még 100 ezer forinttal, így összesen 200 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánlottak fel.

A rendőrségre is elmennek, és feljelentést tesznek az ügyben. A madarakat a Hortobágyi Madárkórházba vitték, és csütörtök délután a tojót meg is műtötték:

Az operáció után antibiotikumot kapott, és remélik, hogy összeforrnak majd a csontjai, bár az egyik szárnynál már elkezdődött egy csontelhalás, így csak reménykedni tudnak, hogy újra röpképes lesz a madár. 

Éjjel egy újabb videóban arról számoltak be, hogy a fiókák közül az egyik sérült csak meg, egy seb volt rajta, amit kezeltek, de a fiókák ezen kívül jól vannak. A madármentők gondoskodnak róluk, etetik őket:

Az erdei fülesbagoly egyébként az év madara lett 2020-ban, nem is véletlenül, hiszen nemcsak szép, de rendkívül hasznos madár, a Magyarországon élő fülesbaglyok több mint 4 millió mezőgazdasági kárt is okozó rágcsálót pusztítottak el a 2019/2020-as telelési időszakban.  • Hírek
  • Árfolyam