Az összes behívott révfülöpi elment a meghirdetett koronavírus-szűrésre

2020.05.07. 08:44 Módosítva: 2020.05.07. 09:14

Röviddel azután, hogy elindult az egész országra kiterjesztett koronavírus-tesztsorozat a budapesti helyszínen, a héten már a vidéki pontokon is megkezdte a vizsgálatokat a Semmelweis Egyetem, írják közleményükben. A napokban összesen 17 778 levelet küldtek ki az érintetteknek, akiket statisztikai alapon választottak ki. Arra kérik a behívottakat, hogy menjenek el a vizsgálatra, amely biztonságos, nem jár fájdalommal, és az eredményét 24-48 órán belül megkapják.

Csütörtökön Fejér megyében, pénteken pedig már Nógrád megyében is elindul a szűrés (az egyetem által szervezett szűrések időpontjai ide kattintva elérhetőek). A Veszprém megyei Révfülöp az első olyan település, ahol egy nap alatt az összes behívott elment a szűrésre. Ott május 5-én összesen 25 főnél végezték el a vizsgálatot.

A vizsgálatok mintegy felét a Semmelweis Egyetem munkatársai végzik el. A felmérés május 14-ig tart, az eredményeket május végéig összesítik. Az országos reprezentatív vizsgálatba önkéntes alapon nem lehet jelentkezni, ám a közlemény szerint a későbbiekben lesznek még hasonló felmérések a H-UNCOVER kutatás keretében.