Németországban kaptak el egy nehézsúlyú magyar bűnözőt

2020.05.08. 14:03 Módosítva: 2020.05.08. 16:10

Buchenben kaptak el egy férfit, aki betörés, lopás és szökés miatt a TOP50-es körözési listán szerepelt, és most Németországban várja a kiadatását – közölte a rendőrség

K. Lászlót európai elfogatóparanccsal körözték, keresése a magyar rendőrség speciális fejvadász egysége felkérése alapján indult el. A németekkel együttműködve kiderült, hogy a körözött személy Baden-Württembergben tartózkodik, és hamis, szlovák iratokat használ.

Több ügy miatt is kereste a rendőrség. 2012-ben, a karácsonyi ünnepek alatt társaival úgy lopott el 196,5 millió forint értékben ékszereket és karórákat egy budapesti ékszerboltból, hogy megbontották a bolt melletti üzlethelyiség falát, és hátulról átfúrták a páncélszekrényt. A 28 kiló aranyat zsákmányló akciót étteremnyitással álcázták, az ügy részleteiről ebben a 2015-ös Zsaru Magazin cikkben olvashat. 

2013. november 5-én pedig Budapest területén fegyveres rablást követtek el, egy vietnámi állampolgártól 200 millió forint értékű dollárt és eurót zsákmányoltak úgy, hogy titkosrendőrnek adták ki magukat. 

10 év fegyházat kapott ezekért, de nem kezdte meg a büntetés letöltését, hanem 2017 decemberében levágta magáról a nyomkövetőt, és megszökött a házi őrizetből. 

A szigetszentmiklósi K. Lászlót a német rendőrség május 7-én beazonosította, és Buchen város egyik lakónegyedében elfogta. Magyarországi kiadatásáról a későbbiek során döntenek.