Az utóbbi idők legnagyobb magyar autólopás-sorozatát derítették fel

2020.05.08. 11:50 Módosítva: 2020.05.08. 13:52

Az utóbbi időszak egyik legnagyobb autólopási ügyét derítette fel a rendőrség, 30 autót és 2 trélert foglaltak le, két embert hallgattak ki gyanúsítottként – jelentette be a BRFK felderítő főosztályának vezetője pénteken online sajtótájékoztatón.

Balotai Attila azt mondta, hogy április 30-ról május 1-re virradó éjszaka Dunakesziről elloptak egy francia rendszámú Honda Civicet. Kamerafelvételek elemzése után kiderült, hogy az ellopott Hondát azon az éjszakán egy tréleren Budapesten keresztül vitték, a tréler az M1-M7-es autópálya kivezetőn hagyta el a fővárost. 

Az is kiderült, hogy az autó és a tréler ugyanezen az éjszakán még két autót szállított, az egyiket, egy Ford Mondeót április 30. és május 4. között Ferencvárosból lopták el.

A tréler tulajdonosa a 41 éves, tatabányai F. Tamás volt, ezért nála házkutatást tartottak. G. Gyulánál is volt házkutatás, mert ő adott megbízást F. Tamásnak a járművek elszállítására.

Két helyszínen foglaltak le kocsilopáshoz használatos tárgyakat, feljegyzéseket. Utóbbiak alapján eljutottak egy ecseri és egy budapesti, a XVII. kerületi Pesti úton található autóbontóhoz.

Ámán András, a BRFK IX. kerületi rendőrkapitányságának vezetője elmondta, hogy a kocsilopási sorozat felderítése úgy indult, hogy miután eltulajdonítottak egy autót az Ecseri útról, a rendőrök kihallgatták a sértettet, majd értesítették az ügyről a BRFK felderítő főosztályát. 

A 28 járműből eddig 11 esetében bizonyosodott be, hogy bűncselekményből származik, a többinél még vizsgálják, hogy lopottak-e.

A kocsik értéke 100 ezer és 3,5 millió forint között mozog. Az ügy több városra is kiterjed: Budapesten kívül Győrből, Mosonmagyaróvárról, Budaörsről és Székesfehérvárról is loptak járművet.

A tettesek, G. Gyula és F. Tamás büntetlen előéletűek, beismerő vallomást tettek. A rendőrség kezdeményezte a bűnügyi felügyeletüket.