Kéményellenőrzés helyett rászorulóknak segítenek a fővárosi kéményseprők

D MTI20200510001
2020.05.10. 09:05

Rászorulóknak segítenek a fővárosi kéményseprők, írja közleményében Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala.

A kéményellenőrzések veszélyhelyzet miatti szüneteltetése alatt a fővárosi kéményseprők a rászorulók ellátásában vesznek részt. Március vége óta több, mint 4000 háztartásnak vittek élelmiszert és gyógyszert.

- írják.

A FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft. március 17-től átmenetileg szünetelteti az előzetesen meghirdetett kéményellenőrzéseket Budapesten. A kéményseprők a szociális ellátásban való részvételt a polgármesteri hivatalok dolgozóival közösen, a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság koordinálása mellett a kéményellenőrzések újraindulásáig folyamatosan végzik, írják.

A járványügyi helyzetre való tekintettel a Társaság mintegy félszáz munkatársa március 23-tól a fővárosi szociális ellátásban vesz részt 32 gépjárművel. A kéményseprők a szociálisan rászorulók, az idősek és a vírus által fokozottan veszélyeztetettek részére élelmiszert, meleg ételt és gyógyszert juttatnak el.

(Borítókép: Bevásárlókocsit tol egy kéményseprő egy XX. kerületi élelmiszerüzlet raktáránál 2020. május 10-én. Fotó: MTI / FŐKÉTÜSZ)