Továbbra sem mondja meg a kormány, hány embert küldtek haza a kórházakból

2020.05.10. 20:40

Még mindig nem adott választ a kormány vagy az Operatív Törzs Tóth Bertalan kérdéseire, nem mondták meg, hogy hány beteget kellett hazaküldeni a kórházi ágykiürítés miatt, végeztek-e rajtuk vírustesztet, és hány tervezett műtétet kellett elhalasztani – derül ki az MSZP elnökének Facebook-posztjából. Tóth szerint már minden határidő lejárt.

Miután az Emmi április elején előírta, hogy a kórházi ágyak 60 százalékát ki kell üríteni a járványhelyzet miatt, Tóth Bertalan az MSZP elnökeként levélben tett fel kérdéseket 91 kórháznak, hogy ez hogy nézett ki a gyakorlatban. Választ azonban csak egyetlen intézményből kapott, a többiek az Operatív Törzshöz továbbították a kérdéseket – mint kiderült, azért, mert a minisztérium erre utasította őket.

„Ezek nem voltak bonyolult kérdések (...), lényegében bármely kórházigazgató álmából felébresztve is meg tudta volna válaszolni a kérdéseket, és amint az azóta kiderült, a kórházak erről napi jelentésekben adtak tájékoztatást az Operatív Törzsnek

– fogalmaz Tóth. Válaszokat azonban azóta sem kapott, sem az Operatív Törzstől, sem a minisztériumtól, annak ellenére, hogy korábban ezt ígérték. Rétvári Bence az Országgyűlés Népjóléti bizottságának ülésén azt mondta, hogy „április 20-án nyújtotta be a levelét, tehát még van időnk a megválaszolásra, de természetesen választ fog kapni a miniszter uraknak címzett levelére. Minden írásbeli kérdésre válaszoltunk az elmúlt időszakban is.”

Ma május 10-e van, minden válaszadási határidőn túl vagyunk. 

– írja most Tóth Bertalan. Az országgyűlési képviselők kérdéseire normális esetben 11 munkanapon belül kellene válaszolnia az illetékeseknek.

❗️Három hete várom az Operatív Törzs vagy a kórházak válaszát azokra a kérdéseimre, amelyekből kiderülne, hogy pontosan...

Közzétette: Dr. Tóth Bertalan – 2020. május 10., vasárnap