Hivatalos: Jövő szeptemberben lesz a budapesti Eucharisztikus Kongresszus

2020.05.12. 14:47

A Vatikán jóváhagyta Erdő Péter bíboros, prímás javaslatát az időn őszről elhalasztott Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus új időpontjára, így az 2021. szeptember 5. és 12. között lesz Budapesten, írja az MTI.

A bíboros azután javasolt új időpontot, hogy a Vatikán szóvivője bejelentette, a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztják az eredetileg 2020 szeptemberére tervezett kongresszust.

Pár évvel ezelőtt kiderült, hogy a tervezettnél is többe kerül majd:  Magyar Közlönyben megjelent rendelkezés szerint.

A KORMÁNY 21,5 MILLIÁRD FORINTNYI KÖZPÉNZT KÜLÖNÍTETT EL A KATOLIKUS VILÁGESEMÉNYRE.

HVG tavaly ősszel újraszámolt, és arra jutott, hogy

A KÖLTSÉGEK AKKOR MÁR KÖZEL 30 MILLIÁRDNÁL JÁRTAK. 

Korábban 17,9 milliárd forintot tettek el erre a célra.    Ráadásul márciusban egy kormányrendelet is megjelent a támogatásról, amiben Orbán Viktor arra szólítja fel a pénzügyminisztert, hogy 1,95 milliárd forintot különítsen még el a "Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus megrendezésével összefüggő beszerzési és szervezési feladatok" további támogatásához az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye részére.

A beharangozó videó és a programleírás szerint lett volna például elsőáldozás a megújult Puskás Ferenc Stadionban, mise a Szent István Bazilikában, ifjúsági est a Papp László Sportarénában, mise a Kossuth téren és a Hősök terén, gyertyás menet az Andrássy úton.