Blanka, Bianka
-2 °C
14 °C

Nyomozás indult a Pesti úti idősotthon ügyében

2020.05.12. 19:23 Módosítva: 2020.05.12. 22:03

Nyomozást indított a Pesti úti idősotthon ügyében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

A rendőrség az MTI megkeresésére azt írta, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt folytatnak nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Bővebb tájékoztatást nem adtak, a kormánypárti Pesti Srácok annyit írt, hogy magánszemély feljelentése alapján indult a nyomozás.

A Pesti úti idősotthonnal kapcsolatban hetek óta folyik a vita, ki a felelős a történtekért. Először Müller Cecília célzott arra, hogy nem találtak mindent rendben a fővárosi önkormányzat kezelésében álló intézményben, majd Orbán Viktor miniszterelnök kezdte emlegetni Karácsony Gergely felelősségét, végül pedig a kormánypárti sajtó is nekiesett a főpolgármesternek, aki szerint pedig az állami szervek hibásak. Azóta megy a felelősség oda-vissza adogatása a két oldal között.

Április végén  a kormányhivatal vizsgálata alapján egymillió forintos büntetést szabtak ki a Fővárosi Önkormányzat által fenntartott intézményre, mert nem találták rendben a higiéniai állapotokat. Ezután Karácsony kérte a kormányhivatal kizárását a vizsgálatból, és tételesen cáfolta a kormányhivatal állításait. 

Az otthonban az utolsó információk szerint 305 koronavírus-fertőzött van, mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos a hétfői operatív törzsön.

A Pesti úti idősotthonban, illetve annak kapcsán kialakult helyzettel korábban ebben a cikkben foglalkoztunk részletesen, az ügyben írt összes cikkünket itt találja.