Letöltendőt kér az ügyészség a férfira, aki eltörte a kalauz csontját Zuglóban

2020.05.12. 09:46

A vádirat szerint egy 28 éves férfi 2018 áprilisában a Nyugati Pályaudvaron jegy nélkül szállt fel a Lajosmizse felé induló vonatra. Amikor a jegyvizsgáló a jegyét kérte, a férfi tőle kívánt jegyet vásárolni. A vasúti alkalmazott közölte vele, hogy ez nem lehetséges, hanem pótdíjat kell fizetni, vagy le kell szállni.

Az utas indulatba jött és kiabálva meglökte a jegyvizsgálót,

majd az időközben a XIV. kerület, Zugló Vasútállomásra érkező vonatról mindketten leszálltak. A vádlott a peronon – észlelve, hogy az ellenőr a rendőrséget értesíti – kiabálni kezdett a sértettel, és kis idő múlva azért, mert vele szemben intézkedett,

többször ököllel arcon és fejen ütötte, valamint combon és bokán rúgta. A bántalmazás következtében a sértett súlyos, csonttöréses sérülést szenvedett el

- írja az ügyészség.

Az ügyészség a férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A bíróság – hivatalból, tárgyalás tartása nélkül – büntetővégzésben kettő év börtönbüntetést szabott ki a férfival szemben, amely büntetés végrehajtását négy évre felfüggesztette.

A kerületi ügyészség a végzéssel szemben tárgyalást tartását kérte, mivel szerintük a bűncselekmények tárgyi súlya és a bűnösségi körülmények alapján hosszabb, letöltendő börtönbüntetésre ítélés indokolt. A vád szerinti bűncselekményeket a törvény egy évtől hét és fél évig terjedő halmazati büntetéssel fenyegeti.

A MÁV dolgozóit többször is bántalmazták tavaly, sokszor pusztán azért, mert elkérték valakinek a jegyét. Megpróbálnak tenni a helyzet ellen, de ha a munkájában valakit ilyen támadás ér, annak erős testi és lelki sérülései is maradhatnak. Erről forgattunk tavaly videót.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport