Gondatlan emberöléssel gyanúsítják L. L. Junior elgázolt kisfiának édesanyját

D  MI20190831003
2020.05.13. 17:46 Módosítva: 2020.05.13. 18:20

Gyanúsítottként hallgatták ki L. L. Junior volt élettársát kisfiuk tavalyi halálos balesete miatt. A hároméves gyereket 2019. augusztus 29-én a Füredi utca kereszteződésében gázolta el egy autó, a fiú sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a helyszínen meghalt.

Az énekes kisebbik fia az édesanyjával egy olyan gyalogátkelőhelyen akart átmenni, amely egy járdaszigettel és két lámpával van elválasztva, a teljes szakaszon viszont sokszor nem lehet egy zöld alatt átjutni. A gyalogosoknak piros volt a lámpa akkor is, amikor a gyerek a testvéréhez akart átszaladni az úttest túloldalára, és egy arra haladó Opel elütötte.

A sofőr a baleset után azt mondta a rendőröknek, hogy a gyerek folyamatosan rohant és arccal a másik irányba nézett. Egy nő − aki a járdaszigeten a gyerek és édesanyja mögött állt − pedig arról beszélt meghallgatásán, hogy a kisfiú a baleset előtt egyszer már át akart szaladni a piroson, de akkor még egy nő visszafogta, ezután viszont már nem fogták a gyerek kezét.

Az eljárás során a rendőrség vizsgálta a gyermekkel tartózkodó két felnőtt büntetőjogi felelősségét is a baleset bekövetkezéséért. Az ügyben beszerzett személyi és tárgyi bizonyítékok alapján őket a rendőrök 2020. május 11-én gondatlanságból elkövetett emberölés vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki

– válaszolta az Index kérdésére a BRFK sajtóosztálya, és azt is hozzátették, hogy a gyanúsítottak szabadlábon védekeznek. 

A rendőrség nyomozást rendelt el közúti baleset gondatlan okozása vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, amelyben szakértőket rendelt ki, írták.

Az autós nem gyanúsított

Az autót egy 76 éves férfi vezette, aki mellett ott ült a felesége is. A Füredi úton a Rákosi út irányába haladtak, de a zebra előtti kereszteződésénél pont pirosat kaptak. Amikor a lámpa újra zöldre váltott, a sofőr normál tempóban indult el és a műszaki szakértői vélemény szerint 

„az ütközés pillanatában is legfeljebb 41-42 km/órás sebességre gyorsult fel”,

nyilatkozta korábban az Indexnek Janklovics Ádám, a sofőr védője. Az ügyvéd most azt mondta, hogy ügyfelét eddig egyszer, akkor is tanúként hallgatta ki a rendőrség, továbbra sem gyanúsítják semmilyen bűncselekménnyel.

Valószínűleg azért sem, mert a férfi vallomása egybevág a szakértői véleménnyel. A szakértő azt is kiszámolta, hogy a sofőr intenzív fékezés mellett akkor nem gázolta volna el a rohanó gyereket, ha mindössze 34-35 km/órás sebességgel halad, úgynevezett lassító fékezés mellett pedig ennél is kisebb, 

31-32 KM/ÓRÁS SEBESSÉGGEL KERÜLHETTE VOLNA EL AZ ÜTKÖZÉST. 

A szakértő szerint ugyanakkor az is egyértelmű, hogy „a sofőr terhére észlelési és cselekvési késedelem sem mutatható ki, ha a gyalogos gyors mozgással került a gyorsuló kocsi elé.” 

A baleset után az autó sofőrje levélben fejezte ki együttérzését a családnak, és arról is írt, hogy apaként és nagypapaként valószínűleg soha nem dolgozza majd fel a halálos balesetet, ugyanakkor a felelősségét nem ismerte el. 

(Borítókép: Mentők és baleseti helyszínelők 2019. augusztus 31-én Budapest XIV. kerületében a Vezér utca és a Füredi utca kereszteződésénél, ahol a baleset történt. – fotó:  Mihádák Zoltán / MTI)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport