Origo: Rogán bérelt lakásban él

2020.05.13. 11:32

Meglehetősen szűkszavú cikkben ír arról a kormánypárti Origo, hogy Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője egy bérelt lakásban él. A Fidesz-közeli oldal cikke valószínűleg a 444 korábbi anyagára reagál, amelyben azt írják, hogy a feleségétől nemrég elvált Rogán egy olyan házban él, amelyet egy Mészáros Lőrinchez köthető cég épített közpénzből.

A 444 cikke részletesen végigveszi, hogyan alakult Rogán lakhatása az utóbbi időszakban:

A kormánymédia azt állítja, hogy a 444 cikkében szereplő fotókon nem Rogán új lakása, hanem egy másik család otthona látható. A portál szerint Rogán egy háromlakásos társasház egyik lakását bérli. A 444 a képeken egyébként nem magát a lakást, hanem a házat mutatta, ahol a lakás található. Megkeresésünkre a Miniszterelnöki Kabintetiroda az alábbi tájékoztatót adta:

Ahogyan az Origónak küldött nyilatkozatból is világosan kiderül, miniszter úr valóban abban a Csalán utcai ingatlanban lakik, amely a sajtóban szerepel, de szemben a sajtóban szereplő állításokkal,  ez nem ház, hanem egy háromlakásos társasház, melynek második emeleti lakását bérli a jelenlegi tulajdonostól, nem pedig vásárolta azt. A megjelent képek egy részén az épület másik lakása, egy többgyermekes család otthona szerepel.