Mozdonyajtó vágta le az ujjait egy férfinak, a rendőrök segítettek rajta

2020.05.14. 08:11 Módosítva: 2020.05.14. 13:13

Egy mezőkövesdi férfi bal kezének középső és gyűrűs ujjpercét csonkolta egy mozdony ajtaja a budaörsi vasútállomáson, írja a Police.hu.

A balesetről a rendőrség hétfőn nem sokkal dél előtt kapott bejelentést. A segélyhívásra elsőként érkező járőrpár egyik tagja, Jedzinák Ádám törzsőrmester, aki korábban mentős sofőrként dolgozott másodállásban, előkapta a rendőrautóból az egészségügyi felszerelését és késlekedés nélkül megkezdte a sérült ellátását. Míg ő fertőtlenítette az ujjakat, majd fedőkötéssel látta el a sebesülést, társa a forgalomirányító helyiségben lévő hűtőszekrény fagyasztórekeszéből kikaparta a jeget, amit aztán egy nejlon zacskóba szórt. Az egyik ujjdarabot ugyanis a sérült férfi addig egy papírzsebkendőben szorongatta. Mire a mentő a helyszínre ért, a sérülést ellátták, az ujjpercet jegelték megadva az esélyt a visszaoperálásra.

1111111111.png
Fotó: Police.hu

A 48 éves férfit a mentők kórházba vitték, állapotáról többet nem ír a rendőrség híre.

Megkerestük a MÁV-ot, hogy megtudjuk, a mezőkövesdi férfi az alkalmazottjuk volt-e és hogy hogyan történhetett ilyen baleset, indul-e az ügyben eljárás. Amint választ kapunk kérdéseinkre, frissítjük a cikket.

Frissítés: A MÁV válaszolt kérdéseinkre, eszerint

a balesetet szenvedett férfi nem a MÁV alkalmazottja. A baleset nem a MÁV mozdonyával és nem a MÁV területén, hanem a Jelzőőr Kft. saját iparvágányán történt.

Sikerült elérni a Jelzőőr Kft.-t is, akinek képviselője, Orosz Gábor látta a hírt a sajtóban mindenhol, és nem értette, miért kellett ekkora felhajtást csinálni abból, hogy valakinek becsípte az ujját egy ajtó, amit bevágott a szél.