Betörtek egy dunavarsányi házba, talicskával tolták el a szajrét

2020.05.15. 08:15

Mindent elvittek a betörők, ami csak mozdítható volt egy dunavarsányi házból tavaly év végén. Sőt, a nyomozás szerint még olyan dolgokat is megkaparintottak, amiket egyáltalán nem lehetett könnyű megmozdítani.

Kitéptek például két lemezszekrényt a falból, majd a kertben talált gyerektalicskával tolták el a több mint félmázsás szajrét.

A háztól nem messze aztán szétverték a lemezszekrényeket, kiürítették, és elmenekültek a közel 50 millió forint értékű pénzzel, karórával, arany ékszerrel, és személyes iratokkal. A ház tulajdonosai épp nyaraltak, és csak másnap értek haza feldúlt otthonukba.

A nyomozás szerint a betörők éjszaka másztak át a hátsó kerítésen, félretoltak egy üveglapot, így bejutottak a teraszra, ahol felfeszítették a hálószoba ablakának redőnyét, és betörték az üveget.

Több hónapnyi kutatás után május 12-én sikerült azonosítani és elfogni a tetteseket, két Pest megyei férfit. A 41 éves D. Ferencet és a 22 éves Gy. Ferencet előállították és őrizetbe vették. A bandához tartozó harmadik azonosított társukat, a 49 éves Gy. Endrét már korábban letartóztatták egy másik bűncselekmény miatt. A nyomozók a gyanúsítottak lakásán kutatást tartottak, ahol megtalálták az ékszerek és a pénz egy részét.

Kihallgatásán mindhárom gyanúsított tagadta a bűncselekményt, írja a rendőrség. A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.