Helyszíni tárgyalást indítványoz az ügyészség K. Csenge ügyében

2020.05.15. 11:16

Helyszíni tárgyalást indítványoz a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a borsodnádasdi K. Csenge ügyében, akit a vád szerint egy barátja bedrogozva és ittasan agyonvert, majd lemeztelenítve a vízelvezető aknába dobta.

Márciusban Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt négy évre ítélték el első fokon a 22 éves férfit, további négy évre pedig eltiltották a közügyektől.

A bíróság ítéletében azt állapította meg, hogy a kiskorú sértett eszméletlenséget okozó bántalmazása miatt a vádlott büntetőjogi felelőssége kétséget kizáró módon nem bizonyított.

A törvényszék elfogadta a vádlott állítását, miszerint a sértettet már eszméletlen állapotban találta, és úgy gondolta, hogy meghalt. Mivel félt, hogy esetleg őt okolják majd a haláláért, úgy döntött, megpróbálja eltüntetni a testet. Ennek érdekében a sértettet egy közeli vízelvezető aknához vitte, és abba fejjel lefelé beledobta. Az eszméletlen sértett a vízben megfulladt.

Az ügyészség az ítéleti tényállás részbeni megalapozatlansága, a bűncselekmény téves jogi minősítése miatt, illetve a kiszabott büntetés súlyosítása végett jelentett be fellebbezést.

A vádlott és a védője a döntést tudomásul vette. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség helyszíni tárgyalást is indítványozott. Közleményükben azt írják, a szemle és bizonyítási kísérlet során célszerű ellenőrizni, lehetséges-e a sértett más általi bántalmazása anélkül, hogy azt a közelben tartózkodó vádlott ne észlelte volna. 

A bizonyítási indítvány tárgyában a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla dönt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport