LSD-t, marihuánát és speedet adott el a Fő utcai bulizóknak a díler

2020.05.15. 14:58 Módosítva: 2020.05.15. 15:06

Az I. és XII. Kerületi Ügyészség ügyészség indítványozza annak a 24 éves férfinak a letartóztatását, aki eladta a kábítószert az ablakon kizuhanó fiatal társaságának - közölte a Fővárosi Főügyészség. 

A rendőrség csütörtök délután közlése szerint a józsefvárosi díler után külön nyomozócsoporttal hajtóvadászatot indítottak, aminek eredményeként május 14-én a Kálvária téren a barátnőjével együtt elfogták:

Az ügyészség szerint a 24 éves M. Renátó május 9-én a VIII. kerület, Kálvária téren egy fiatalokból álló társaság egyik tagjának delta-9-THC, amfetamin és LSD hatóanyag-tartalmú anyagokat adott el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a férfit példás gyorsasággal elfogta, és csekély mennyiségű kábítószer kereskedelme miatt gyanúsítottként hallgatta ki.

Az ügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására, mivel megalapozottan feltehető, hogy a férfi – szabadlábon hagyása esetén – megszökne, jogellenesen befolyásolná a bizonyítást, és hasonló bűncselekményt követne el.

A kényszerintézkedésről a Fővárosi Törvényszék várhatóan a szombaton dönt.

A fővárosba az érettségijüket ünnepelni érkező érdi és kaposvári fiatalok a rendőrség szerint a buliban alkoholt ittak, zenét hallgattak, és többen közülük kábítószereztek is. A társaság egyik tagja éjjel 1 óra után feltehetőleg a Kálvin téren vásárolt kábítószer hatására megvadult: agresszívan viselkedett, tört-zúzott a lakásban.

Amikor a bútorokban kárt tett, maga is megsérült, ezért a társaság tagjai mentőt hívtak hozzá. Ezután ki akart ugrani az egyik ablakon. Ebben egy lány megpróbálta megakadályozni, de kiszabadulva a lány szorításából, átment egy másik szobába, és ott vetette ki magát az ablakon.

Az állapota azóta válságos, életveszélyes, a Blikk kedden számolt be arról, hogy édesapja szerint beállt a fiúnál az agyhalál állapota, eltört a gerince, nyakcsigolyája és a tüdeje is roncsolódott. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport