Nyolcmilliárd forintos orvostechnikai fejlesztést jelentett be Kásler

2020.05.15. 13:02

8,3 milliárd forintos egészségügyi fejlesztést jelentett be Kásler Miklós, az Emmi minisztere péntek délelőtt. Az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében a központi régió kórházaiban és szakrendelőiben újítják meg az orvostechnikai és informatikai eszközöket, mondta a miniszter az MTI beszámolója szerint. 

A fejlesztés 23 kórházat és járóbeteg-szakrendelőt érint.  

Többek között új diagnosztikai, laboratóriumi eszközöket, sebészeti műszereket vesznek, valamint endoszkópos, aneszteziológiai és intenzív terápiás, műtéti eszközök is szerepelnek a beszerzési listán. Az informatikai fejlesztéssel négyezer számítógép és nyomtató kerül a kórházakba és szakrendelőkbe. 

A MINISZTER KIEMELTE, A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY PROFESSZIONÁLIS KEZELÉSÉVEL PÁRHUZAMOSAN FOLYTATÓDNAK A FEJLESZTÉSEK, MELYEKKEL TELJESEN ÁTALAKÍTJÁK A MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYET.

Mint fogalmazott, a kormány elkötelezett az új egészségkultúra iránt, amely fókuszában a megelőzés áll.

Az ellátás technikai színvonalának javításával szeretnék meghosszabbítani az emberi életet.

Az Egészséges Budapest Program keretében Budapest és a központi régió intézményei - szakrendelők, kórházak és a Semmelweis Egyetem - újulnak majd meg, erre 2026-ig több mint 700 milliárd forintot fordít a kormány.  • Hírek
  • Hírek